luni, 7 noiembrie 2011

"Cuprins"- un proiect interesant

Sîmbătă seara, în București, la Atelierul de Producţie, Artwe a lansat ”Cuprins”, un proiect cultural-educaţional, de încurajare a lecturii prin schimbul de cărţi între cititori.
Pentru o seară, Atelierul de Producţie a fost transformat într-un spaţiu de joacă educaţional, punând la dispoziţia participanţilor ateliere de dicţie, bune maniere, tarot, psihoterapie şi dezvoltare personală, public speaking, exerciţii de lectură activă şi interactivă, psihodramă, quilling, teatru pedagogic, teatru forum plus alte activităţi atractive susţinute de către Artwe şi alte organizaţii non-guvernamentale partenere (Incubator107, MindRoom, Asociaţia Creativ, Asociaţia Deschide-ţi Sufletul, Public Speaking, Alina Pertea).
După aproximativ patru ore de activităţi nonformale, am rămas la party cu cei de la Loungerie II pentru un live act provocator, după care Notsocommondj ne-a făcut să dansăm pînă după miezul nopții.
Accesul la eveniment s-a făcut pe baza donării (a cel puţin) unei cărţi, care se va regăsi ulterior în bibliotecile Artwe, amenajate special în locaţiile partenere.
Am fost și eu la eveniment, reprezentînd Asociația Tineri pentru Europa de Mâine, împreună cu Andrada Ioniţă. Am întîlnit tineri entuziaști și inteligenți, care m-au făcut să mă bucur că oamenii încă mai citesc, deși au și preocupări considerate uneori mai superficiale (au participat cu aceeași bucurie la atelierul nostru de lectură, ca și la cel de tarot).I-am încurajat pe tinerii participanţi să citească, să îşi împărtăşească părerile despre cărţi şi personaje, să se confrunte într-o "luptă" a ideilor, pentru a avea ultimul cuvânt. Otilia- pentru perseverența poznașă cu care și-a dorit să aibă ultimul cuvînt în mai toate dialogurile, Magda-pentru dorința de a fi premiată şi Liza- pentru tăria cu care a rezistat într-un "duel" mai special au fost premiantele noastre.
Am participat cu plăcere la jocurile propuse de Alina, am învăţat quilling împreună cu Mădălina de la Deschide-ţi sufletul, am trecut pe la atelierele de tarot, public speaking, teatru... am cântat şi am dansat... a fost o seară reuşită: educaţie şi divertisment, bună-dispoziție și bun-gust. Am cunoscut oameni speciali și pasionați de ceea ce fac.
Mulțumiri și felicitări lui Cristi Paraschiv, de la Artwe și celor care l-au ajutat !
Mai multe informații puteți găsi pe website-ul proiectului: http://www.artwe.ro/

3 comentarii:

  1. Sper sa ne revedem curand. Au fost niste ateliere reusite.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salutare, m-am tot uitat dupa o adresa de mail insa nu prea am reusit sa gasesc, asa ca voi posta la comentarii. Multumesc foarte mult pentru carte, care printr-o nesteptata intamplare a ajuns la mine, pentru ca noi am inchis centrul acela si in curand casa nu ne va mai apartine. Multumesc inca odata si srabatori fericite pentru ca a venit decembrie. Madalina

    RăspundețiȘtergere
  3. Sărbători fericite şi ţie, Mădălina! Mă bucur că a ajuns cartea la tine, mai ales că a făcut-o din întâmplare, dar o întâmplare fericită.

    RăspundețiȘtergere

Check out videos from Vama