luni, 14 februarie 2011

Hotel în Parcul Chindia?

Parcul Chindia din Tîrgovişte este în pericol.
Povestea începe cu a fost odată...
Nişte minţi "îndrăzneţe" şi "inovative" s-au gîndit în 2008 să construiască acolo, pe malul lacului, un hotel. Hotărîrea consiliului local a fost anulată atunci printr-o hotărîre judecătorească, în urma unei acţiuni cu profund caracter civic (1200 de semnături strînse de la cetăţenii nemulţumiţi).
Şi continuă povestea cu: ... mai e şi acum că se întoarce...
În 2010, pe 27 decembrie, apare o altă hotărîre a consiliului local municipal (nr. 367), prin care se scoate "la licitaţie publică în vederea concesionării, pe o perioadă de 20 de ani, un teren în suprafaţă de 1882 mp... în vederea amenajării a 100 de locuri de parcare..." (http://www.pmtgv.ro/hot.html ).
La ce le-o trebui parcare în parc?!?
Se pare că ideea cu hotelul nu s-a pierdut, odată cu declararea ei ca fiind nelegală. Doar că acum hotelul trece prin parcare; sau începe cu o parcare...
Adevărul de seară din 6 ianuarie scrie despre acest subiect http://www.adevarul.ro/locale/targoviste/Hotel-modern-cu-parcare-in_locul_restaurantului_-Brotacei_0_403759995.html
La ce le-o fi de folos hotelul?!? Târgoviştea mai are hoteluri şi nu-mi prea vine-a crede că dau pe-afară de clienţi! E drept, hotel pe malul lacului, în parc, la o aruncătură de băţ de ruinele Curţii Domneşti... altă Marie, desigur, cu altă pălărie...! (Nici măcar nu ştiu dacă e cazul să vorbim despre culoarea politică a participanţilor la acest masacru...)
Nu locuiesc în Tîrgovişte, dar parcul ăla mi-e drag de cînd eram copil... nu l-aş vrea distrus...
Dacă vă abordează tineri (sau mai puţin tineri) voluntari, cu rugămintea de a vă da semnătura pentru a împiedica această acţiune, nu-i refuzaţi, vă rog!!!

10 comentarii:

  1. Trebuie sa se miste ceva in orasul asta pe jumatate mort. Ca se misca "ideile" ori ca oamenii se misca, trebuie sa avem grija de unul dintre putinele spatii verzi ramase orasului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tocmai inca un hotel si o parcare pe mal de lac lipsea peisajului foarte urban al orasului nostru.
    Visuri de marire... sa stai langa Curtea Domneasca, sa fii vecin cu mari domnitori ai Tarii Romanesti.
    Mai manelist decat atat se poate?

    RăspundețiȘtergere
  3. Sigur aveti informatia corecta? Hotel sau bordel???

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand e vorba de afaceri, nu exista culoare politica! Toti vorbesc aceeasi limba: a banului!
    Sa aveti noroc, dar ma indoiesc ca veti salva ceva!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai e ceva frumos de distrus in Targoviste? Observ ca nu se pierde timpul de pomana.

    RăspundețiȘtergere
  6. Parcul acela este locul unde am invatat sa merg,unde am invatat istorie, unde am invatat ca natura trebuie protejata.
    Este locul unde m-am indragostit.
    Este locul unde-mi plimb copiii si, cateodata, deprimarile.
    Vreau sa ramana al nostru, al tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  7. Marada, nu trebuie sa te indoiesti de reusita... gandeste-te ca asa poate gandeau si altii acum 3 ani cand s-a reusit stoparea proiectului. Trebuie doar sa ne mobilizam putin, hotararile sunt ilegale si pot fi atacate. Dar se mizeaza pe faptul ca cetatenii sunt preocupati de grijile vietii si nu se intereseaza si nu actioneaza. Iar cand vor vedea dezastrul v-a fi prea tarziu sa mai faca ceva. Trebuie sa aratam ca ne pasa. Miza e foarte mare: aproape tot parcul este retrocedat. Daca se reuseste contructia hotelului si a parcarii, vor urma apoi vile particulare pe malul lacului, preactic va dispare parcul, iar complexul muzeal Curtea domneasca va fi inghesuit intr-un nou cartier de vile. Uitati-va la Poarta Vanatorilor, monumentul dintre stadion si biserica, i-au pus gand rau pentru ca sta in calea accesului cu masini mari (acces pompieri, pentru ca acele constructii sa fi legale), de aceea este lasat sa se darame...

    RăspundețiȘtergere
  8. Optimismul este bun. Macar ca incurajare... nu am siguranta ca veti reusi.
    Totusi, va tin pumnii.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce se mai aude cu parcul? Dar tu? Ce mai faci? Nu ai mai postat nimic nou. Nu ai noutati? Sper ca esti bine.

    RăspundețiȘtergere

Check out videos from Vama