miercuri, 23 martie 2011

Pisica pe acoperiş- ştire de televiziune

"Pisica pe acoperişul fierbinte"- un film celebru, făcut după o piesă la fel de celebră.
"Pisica pe acoperiş " - o ştire difuzată azi dimineaţă la Pro TV. Pe scurt, povestea era cam aşa: o pisică stătea de 6zile şi 6 nopţi pe acoperişul unei case, "n-a mîncat şi n-a băut" (spunea cineva, un martor care probabil monitorizase pisica); a venit poliţia animalelor, au venit iubitorii de animale, au venit pompierii... au luat-o cu vorbă bună, pisica nu-şi-nu! S-au căţărat după ea şi, cînd să o prindă, pisica hop! conform dotărilor native a sărit de pe acoperiş în curtea vecină!
Nu e prima pisică pentru care are loc o asemenea desfăşurare de forţe (bănuiesc că şi cheltuială pe bani publici). Nu e prima pisică despre care se dau ştiri. Dar pisica de azi vine după Iri, Moni, Pepe, Oana şi alte astfel de personaje care umplu programele de ştiri. Şi mă tot întreb de ce ne-or fi învăţat în facultate că ştirea-pentru a fi ştire trebuie să relateze despre ceva important, semnificativ sau neobişnuit, că trebuie să prezinte interes pentru public. Poate sînt eu prea de la ţară, dar pe aici pisicile cu asta se ocupă toată ziua: se caţără te miri pe unde, vînează vrăbii, şoareci, sar de peste tot şi cad mereu în picioare. A, de fapt îmi dau seama că greşesc: cu pisicile de la oraş povestea e alta... însă tot n-aş face din salvarea lor o ştire.
E criză... dar chiar şi de evenimente semnificative?

3 comentarii:

  1. Mie imi plac mult stirile de acest tip. Echivaleaza cu filmele de comedie si chiar sunt mai bune decat filmele facute in ultima vreme. Pentru mine a devenit o delectare sa aflu unele stiri de aceasta categorie. -:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Probabil ca aceste "stiri" se bucura de audienta. La un popor tot mai lipsit de cultura ( din diverse motive) "prind" astfel de nimicuri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pisicile salvate de prin pomi si de pe acoperisuri sunt pisici degenerate, ca mai toate vietatile planetei la momentul actual. Isi pierd si ele instinctele, la fel ca si noi, in lumea asta nebuna, nebuna, nebuna.

    RăspundețiȘtergere

Check out videos from Vama