luni, 13 septembrie 2010

Serviciul de evidenţa populaţiei- un serviciu "în slujba cetăţenilor"

Ziua 3
M-am trezit dis-de-dimineaţă pornită să pun piciorul în prag. La 7:45 deja eram în faţa sediului poliţiei comunei. Nu era niciunul venit, dar nici n-au întîrziat mult. La 7:55 a sosit unul dintre agenţi.
Am scos din geantă o declaraţie gata completată, cu gîndul că- dacă nu vrea să semneze- îl trimit la mine acasă (cu cerere scrisă, cu tot tacîmul, nu aşa, pe vorbe vorbite...). Am impresia că nu e chiar miliţian şi că a citit în atitudinea mea că nu-i va merge. A semnat şi, cu hîrtia în mînă am plecat iar spre primăria Găeşti. 8:15. La evidenţa populaţiei nu se deschisese ghişeul, dar am aşteptat doar 5 minute şi "înţepata" foarte calmă şi tăcută a luat documentele, le-a studiat, m-a invitat să-mi facă poză şi mi-a zis să vin pe la sfîrşitul lunii să-mi iau cartea de identitate. Fără să-mi dea vreun document provizoriu care să ateste că eu chiar sunt eu. Cică nu se dă!
Să zic că am început bine săptămîna: şi eu, şi poliţia din Dragodana, şi "înţepata" de la evidenţa populaţiei care, fără a fi amabilă, a reuşit măcar să fie eficientă.

Un comentariu:

Check out videos from Vama