vineri, 10 septembrie 2010

Serviciul de evidenţa populaţiei- un serviciu "în slujba cetăţenilor"

Cum să obții o nouă carte de identitate-ziua 2
Am băgat un gol la serviciu și la ora 8 punct m-am prezentat la primăria orașului Găești, așa cum mi se spusese.
În capu scărilor ce duceau către serviciul evidența populației, un tip cu rol de Cerber m-a întrebat unde cred că vreau să mă duc. I-am răspuns unde sînt pornită să mă duc și mi-a zis că nu se poate. Că programul începe la 9. (Am înțeles și de ce erau atîția oameni care așteptau pe afară.). Îi spun că mie mi s-a zis la 8. Iar el îmi spune că nu e 8. Îi arăt ceasul și zice că nu merge bine. Se uită la ceasul de pe telefonul lui, constată că e fix și că "îl iubește" fiindcă s-a uitat la ceas la fix. Probabil îmbunat de atîta iubire, o cheamă pe doamna (înțepata) și se dă la o parte să îmi facă loc să cobor treptele.
Doamna nu vine imediat, dar vin cele aproximativ 20 de persoane care așteptau afară să li se dea voie să intre. Cînd a venit, nu s-a apucat direct de muncă. Nu! A învîrtit pe-acolo niște farfurii, niște cești... și a deschis geamul ghișeului presată de faptul că oamenii vociferau tot mai aprins. (E drept că atunci cînd geamul era închis se putea vedea pe el programul de funcționare: 9-12, dar tuturor li se spusese să vină la 8.)
Îmi vine rîndul, prezint actele cerute și îmi spune că trebuie să vină și tata să declare că mă primește acasă. Îi spun că pe adeverința de la primărie scrie clar că tata locuiește la adresa respectivă, că eu sînt a lui și că locuiesc tot acolo. Că tata e bătrîn și bolnav și nu poate să se deplaseze pînă la ei. Înțepata se înțeapă și mai tare, declară că am enervat-o și că nu mai vrea să stea la ghișeu.
Vine o alta, mai calmă, și îmi dă o declarație: cică să vină șeful de post la noi acasă și să dea tata declarație în fața lui că mă ia în spațiu. La finalul formularului scrie că declarația îmi va servi mie la schimbarea domiciliului (dar eu nu-l schimb, vreau să rămîn tot acolo!, însă cică așa e legea și în țara asta se știe: legea e de neclintit!)
Șeful de post zice că nu vine el acasă la noi. Să scrie tata declarația și să mă duc la el să o vizeze. Dar nu azi, că e vineri și e deja tîrzie ora...

P.S. ziua 1 în postarea anterioară

3 comentarii:

Check out videos from Vama