sâmbătă, 6 august 2016

Folk You Florian Pitiș 2016

Iubesc Vama Veche. Ca pe o iubită. Prima, care nu se uită nicodată. O văd schimbîndu-se. Și se schimbă îmbătrînind urît. Ca femeile care nu vor să-și accepte vîrsta și o tot ascund. Cosmetic mai întîi. Chirurgical mai apoi. Dar nu știu cînd să se oprească și devin urîte, hidoase, dezgustătoare... Așa și cu Vama Veche: în fiecare an o găsesc tot mai urîtă, tot mai dezgustătoare: apar plaje particulare, șezlonguri, baldachine, tocuri de pantofi în nisip... dispar Pirații, plaja free, corturile, lemnul, stuful,  nonconformiștii frumoși ai Vămii.... . Și îmi spun că e ultimul an cînd vin în Vamă. Dar nu mă pot abține, fiindcă o iubesc. Dar și fiindcă aștept ca cineva să oprească dezastrul.
Mă așteptam ca acest "cineva" să fie măcar Mișcarea de rezistență. Folk You Florian Pitiș se pare că nu mai are nici timp, nici loc în Vamă. Mi-e dor de momentele în care perioada era anunțată cu muuult timp înainte, astfel încît puteam să-mi fac rezervări și să-mi programez concediul din vreme. Acum pare că nu se știe pînă în ultimele zile dacă va fi sau nu și cînd va fi (aș vrea să nu mă gîndesc că s-a intrat în și se face jocul celor care oferă cazare; din ce în ce mai scumpă!). Mi-e dor de edițiile derulate pe parcursul a 5 nopți. Anul acesta au mai rămas 2. Mi-e dor de tricourile cu mesaj. Au dispărut. Mi-e dor de Hrușcă, Șeicaru, Gheorghiu.... îi știți... E ok și ce vine în programul de acum, dar.... Plaja pe care iubitorii de Folk You pot asculta muzică, pot dansa, pot cînta... plaja e din ce în ce mai mică; și insuficientă, desigur... Mi-e dor de serile care se sfîrșeau cu organizatorii care împărțeau saci de gunoi și curățau plaja împreună cu spectatorii.
În rest... momente frumoase, emoționante: prezența soției lui Florian Pitiș, Alifantis, Andrei Păunescu,  Țăndărică, Pasărea Rock, Emeric Set, Țapinarii, Folk Frate, Alina Manole.... ( https://www.facebook.com/events/440534409483751/ ), o cerere în căsătorie în direct (pe muzica Alinei Manole), momente Florian Pitiș și  "Cenaclul Flacăra" în pauze....
Iubesc Vama Veche. Iubesc Folk You. Și cred că mă voi duce și la anul. Din curiozitate. Din masochism. Din drag!
https://www.youtube.com/watch?v=Zr1tlAJOADA

Un comentariu:

Check out videos from Vama