marți, 4 septembrie 2012

În raniţa fiecărui soldat...

Azi am primit decizia: sînt director de şcoală. Nu e motiv de bucurie pentru mine, din mai multe considerente:
-nu-mi doresc funcţia, fiindcă nu mă reprezintă
-fiind învăţătoare, nu pot fi degrevată de ore (deci muncesc cel puţin dublu, pentru acelaşi salariu)
-sînt şi formator, şi psiholog, şi membru fondator al unei organizaţii pentru tineri, care are proiecte în derulare...
Veneam de la cursul pe care îl ţin pentru învăţătorii care vor preda la clasa pregătitoare. Cu un rucsac în spate, în care le dusesem de dimineaţă suportul de curs. După o zi plină, cu10 ore de muncă, cu decizia în rucsac, căreia i-am adăugat ştampila şcolii (proaspăt primită), am zis şi eu ca Napoleon: în raniţa fiecărui soldat se află bastonul de mareşal. Fiindcă, zău, aşa mă simţeam în acel moment.

P.S. Aşa cum am procedat pînă acum, cu tot ce am făcut de-a lungul timpului, voi face tot ce pot să nu dezamăgesc aşteptările celor care s-au bucurat de decizia pe care am primit-o astăzi !

5 comentarii:

  1. Ce păcat că nu sunteți degrevată de TOATE orele. Nu de alta dar elevii dumneavoastră poate ar avea șansa să aibă o doamnă care să-i învețe să scrie corect (,,sînt și formator”)
    Faceți cursuri de formare! Învățătorii de la clasa pregătitoare sau orice altă clasă sesizează greșelile și nu le copiază în caiete. Doar își formează o părere despre cei care stau în fața lor.
    Dacă un lucru nu te reprezintă, nu-l faci. Sau ați fost obligată?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1.Dacă ai fi fost mai atentă, ai fi ştiut că este un blog personal cu opinii şi manifestări personale. Prin urmare, scriu cu grafia veche, pentru că este o opţiune personală. Citeşte www.de-ale-scolii.blogspot.com şi vei înţelege.
      2. Nu mă reprezintă, dar e onorant, de aceea îl fac! Şi Dumnezeu ne-a dat liber arbitru, darămite oamenii, cum ne-ar putea ei obliga?

      Ștergere
  2. Felicitari si ... May the Force be with you !

    RăspundețiȘtergere
  3. Mulţumesc mult!
    Succes şi vouă în noul an şcolar!

    RăspundețiȘtergere

Check out videos from Vama