joi, 18 februarie 2010

PROFA DE LA DRUMURI

Zăpadă, ploaie, iar zăpadă şi iar ploaie.... apă, multă apă....
Pe strada mea (o uliţă dintr-un sat cam ca toate satele din România) au dispărut băltoacele tradiţionale şi au apărut adevărate lacuri; apa trece, în unele locuri, mai sus de jumătatea gambei. Cît timp a mai fost frig, erau mici insuliţe de zăpadă îngheţată, pe care puteai să păşeşti, oarecum fără să te uzi. Acum gheaţa s-a topit şi a rămas doar apa.
Unul dintre aceste "lacuri" este în apropiere de casa profesoarei mele de matematică, din gimnaziu. Pensionară, trecută de 70 de ani, dar cu spirit civic încă ascuţit.
Ieri, când mă întorceam acasă, doamna profesoară era în drum. Cu o sapă, croia un şanţ prin care să se scurgă apa.
Inevitabil, m-am întrebat "de ce?". De ce doamna profesoară? Am întrebat-o şi pe dumneaei. "Pentru că nimeni altcineva nu a făcut asta pînă acum, iar oamenii nu mai au pe unde să treacă."
Mi s-a părut revoltător, în condiţiile în care, dacă îl auzi pe primar vorbind despre cît şi cum face, crezi că e cel puţin primarul Parisului; şi pentru că ştiu o mulţime de beneficiari ai Legii 416/2001, care ar trebui să presteze muncă în folosul comunităţii pentru banii pe care îi încasează; prestează , e drept, dar pe la casele celor care le asigură accesul la acest tip de venit şi la alte tipuri de ajutoare de tip social.
Pînă una alta, doamna profesoară şi-a făcut reconversia profesională. Şi, dacă ar fi să aibă norocul regilor asfaltului, e pe drumul cel bun: se va umple de bani!

4 comentarii:

 1. Respectele mele pentru doamna profesoară!
  Şi schimbaţi primarul.

  RăspundețiȘtergere
 2. A fost ales ca şi băsescu. primarul.
  Doamna Profesoară e o persoană cu adevărat specială.

  RăspundețiȘtergere
 3. Ca de obicei profesorii chiar si dupa ce ies din campul muncii raman oameni muncitori si atenti la ce este in jurul lor.
  Poate mai spera ca tinerii si ceilalti din jurul lor sa le urmeze exemplul.
  Un sarut mana DOAMNEI PROFESOARE!

  RăspundețiȘtergere
 4. Ceea ce ai profesat nu este o scuză pentru existenţa sau non-existenţa spiritului civic.
  Să dau vina pe societate? Sau pe educaţie?
  Aproape că e ... fără comentarii.
  PS. Felicitări Doamnei Profesoare şi, vorba lui "marada": Sărut-mâna, doamnă!

  RăspundețiȘtergere

Check out videos from Vama