luni, 27 aprilie 2009

Politica non-eco

Iubesc natura! Iubesc frumuseţea naturii!
Pe cale de consecinţă, îi urăsc pe toţi cei care distrug acestă frumuseţe!
Nu-l înţeleg pe primarul localităţii în care trăiesc şi, mai grav, n-o înţeleg pe directoarea şcolii din localitate; în aceeaşi categorie intră şi preşedintele Consiliului judeţean (sau cum s-o numi!), Florin Popescu.
În cadrul, sau cu ocazia(?), sau din cauza(?) acţiunii numite "Cupa curăţeniei"(sau ceva de genul), desfăşurată sâmbătă, 25 aprilie, la propunerea prefecturii, persoanele sus-prezentate s-au gândit să facă o bucurie copiilor: un loc de joacă.
Ce? un topogan şi două leagăne
Pentru cine? pentru cei 221 de elevi ai şcolii şi, conform discursului primarului, pentru toţi copiii care au până la 25 de ani
Unde? pe spaţiul verde din faţa şcolii, sărăcit de câteva plute impunătoare, în urmă cu câţiva ani, tot de o acţiune a aceluiaşi primar, cu acordul aceluiaşi director. Nu în curtea şcolii, cum ar fi fost normal, unde era spaţiu mai larg şi unde copiii puteau fi uşor supravegheaţi. Nu!!!
De ce? pentru că topoganul poartă şi o placă pe care se odihnesc numele iniţiatorilor: Popescu Florin şi Voinescu Marin (preşedintele C.J., respectiv primarul).
Pentru ce mai vorbim de educaţie în spiritul protejării mediului???

2 comentarii:

Check out videos from Vama