sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Fericire

Sîmbătă...
În general, zi liberă...
Ora 8:00... zăpadă.Copilăreală. Joacă.
10:oo... ONG-istă (Tineri pentru Europa de Mîine, întîlnire de proiect). Profesor. Moderator de grup...
12:00... psiholog. Consiliere. Dezvoltare personală. Sprijin emoțional...
15:oo...televiziune (Columna TV). Invitată la emisiune. Dat cu părerea. Dezbatere. Cunoștință nouă: Tudor-senzațional!...
17:00... un ceai. Prieteni vechi. Revedere cu surprize...
19:oo...teatru. Prieteni dragi...
20:30...cina. În familie...
Am tendința să devin ocupată (am avut o perioadă în care devenisem dependentă de muncă. Și obosită.). Ocupată am fost și azi. Dar am învățat un lucru foarte important: să îmbin armonios munca, relaxarea, plăcerea. Și mă simt bine. Un pic obosită, dar fericită.
Cînd eram în facultate am scris un eseu despre fericire; adică pe trei pagini am demontat conceptul... și am demonstrat că nu există fericire. Probabil că așa l-aș scrie și acum... însă aș adăuga că, din cînd în cînd, fiecare dintre noi poate înțelege la ce se referă cuvîntul. Fericire...

vineri, 13 ianuarie 2012

Profesionistul competent- specie pe cale de dispariție

Ceea ce se întîmplă zilele acestea cu Domnul Doctor Raed Arafat mă face să nu mă mai mir de nimic din ceea ce se întîmplă în țara asta.
Miniștri, manageri, consilieri, directori... incompetenți, deseori neavînd legătură profesională sau legală cu postul pe care ajung să îl ocupe, numiți în funcție peste noapte în diverse instituții ale statului... wooow! a fost o vreme cînd mi se părea că stă soarele să nu mai răsară din cauza asta! M-am înșelat de fiecare dată: soarele a răsărit din nou, iar neavenitul a rămas liniștit în funcție. Nu numai atît: subordonații lui (oricît de competenți ar fi fost ei și oricît de nemulțumiți&oripilați de sus-pomenita numire) au devenit și mai subordonați, și mai obedienți, fiindcă- de regulă- li se spunea: dacă nu îți convine, ești liber(ă) să pleci !
Ei, și a venit rîndul SMURD! Și a inițiatorului/creatorului său. Cine pleacă din funcție...? ghici ciupercă...! a lansat președintele Băsescu provocarea. Și... gata! Unul dintre puținii profesioniști competenți în domeniul său de expertiză, care era omul potrivit la locul potrivit, a fost nevoit să părăsească funcția pe care o ocupa cu onoare, cu onestitate, funcție în care făcea treabă uimitor de bună pentru România zilelor noastre. Cum rămîne cu omul care sfințește locul?!?
Așa cum spuneam, specie pe cale de dispariție (dacă nu o fi dispărut deja!) și nimeni nu face să devină o specie protejată. Dimpotrivă!

P.S. Apreciez ieșirea în stradă a mureșenilor. Ar putea deveni prilej și pretext pentru o nouă revoluție? Sănătatea sănătății poate fi argument pentru sănătatea nației?
P.P.S. După celebra "iarna nu-i ca vara", Băsescu tinde către o nouă performanță: să repare/înlocuiască ceva ce nu este stricat, ceva ce funcționează foarte bine.

marți, 3 ianuarie 2012

Casa Ticino-Predeal, un loc aparte

De Revelionul acesta am hotărît să mergem pe pîrtie, la Predeal. Hotărîre luată tîrziu, dar providențială într-un fel: am găsit cazare la Casa Ticino... chestie luată de pe net, cînd credeam că nu vom mai avea nicio șansă, habar nu aveam ce vom găsi acolo... am mai luat țepe de genul ăsta (vezi casa Yachi, din Vama Veche: http://confidentze.blogspot.com/2009/08/casa-yachi-teapa-la-vama-veche.html ).


Ce am găsit... nu sînt cuvinte suficient de expresive pentru a vă face să înțelegeți, de aceea vă invit să mergeți la Predeal, la Casa Ticino. Proprietarii, Nicoleta și Mihai, doi oameni extraordinari: primitori, prietenoși, oameni pe care nu poți să nu-i apreciezi, nu poți să nu-i respecți și- cu siguranță- nu poți să-i uiți. Vila, un loc confortabil, elegant, de bun-gust; nu are nimic din răceala hotelurilor sau a vilelor impersonale care oferă locuri de cazare: e un adevărat cămin, acolo m-am simțit în concediu și, în același timp, acasă. Petrecerea de Revelion oferită de gazde la întoarcerea de pe pîrtie... senzațională!


O să repet vorbe pe care deja le-am spus: eleganță, bun-gust, artă, căldură, confort, ospitalitate, prietenie, armonie, bună-dispoziție, generozitate... toate le găsiți la Casa Ticino în Predeal. Mergeți acolo să vă convingeți și adăugați la descrierea făcută de mine impresiile voastre!

Check out videos from Vama